SEKA Devlet Hastanesinde “Diyabet Hemşireliği” Eğitimi Tamamlandı

Güncelleme Tarihi: 06/02/2018

Aynı Sağlık Tesisinde 2.’si Gerçekleşen Mezuniyet Törenine Yoğun Katılım Gerçekleşti

Türkiye’de, ilk kez, bir sağlık tesisi bünyesinde ikinci kez Diyabet Hemşireliği Kursu eğitim programı düzenlendi. İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde açılan “Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği” programı yapılan kapanış töreniyle son buldu.

Hastane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İzmit Seka Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, sağlık kuruluşlarının idarecileri ve sağlık çalışanları katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı “Şırnak, Elazığ, Bursa, İstanbul ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 12 kursiyer arkadaşımız bugün buradalar. Kocaeli olarak birçok alanda  örnek sertifika programları açıyoruz ve açmaya devam edeceğiz.  Halkımıza faydalı olmak adına bu kursu almak için günlerce ailesinden uzakta eğitim alan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi ifade ediyorum” diye konuştu.

Programa katılan kursiyerlerden İlda Erol konuşmasında Diyabet hastalığının önemini vurguladı. Hastane yönetimi ve eğitimcilerin misafirperverliğine değinen Erol “Burada bize ailemiz gibi davranan, bizleri kendi evimizdeymiş gibi hissettiren hastane yönetimi ile program sorumlusu Elif hanım ve Bahar hanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuşarak kursiyerlerin eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmit Seka Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sadullah Kıvanç Tunç; “Biz tabi bu programı ilk olarak açarken gururluyduk. Şimdi ikinci mezunlarımızı da veriyoruz daha da  mutluyuz. Toplam da 20 kişi bu sertifikanın sahibi oldu. Sertifika alan arkadaşlara mesleklerinde başarılar diliyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafına dağılıyoruz. İşi sahiplenen eğitimci arkadaşlarımıza mesai arkadaşlarıma meslektaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum ve sertifika alan arkadaşlara başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ve düzenlenen kokteyl sonrası program sona erdi.

• 20180202144340_turkiyedebirilkilkkezaynisagliktesisinde2defadiyab.jpg
  • 20180202144438_turkiyedebirilkilkkezaynisagliktesisinde2defadiyab.jpg