Alikahya Yerleşkesinde Anne Oteli Açılışı Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi: 12/06/2018

Kocaeli Anneleri Derneği ve Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi yönetiminin birlikte çalışması sonucu, hastane içindeki Anne Oteli yenilerek hizmete açıldı.

Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerin, anne sütünden mahrum kalmaması ve anne ile duygusal bağlarının kopmaması amacıyla kurulan Anne Oteli, yapılan yenileme çalışmalarıyla artık daha konforlu ve daha rahat.

Kocaeli Anneleri Derneği, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi yönetimi ile birlikte çalışarak Anne Oteli’nin yepyeni bir görünüme kavuşmasını sağladı. Anne Oteli’nin açılış törenine, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya, Dernek Yönetimi ve Üyeleri, Hastane Başhekimi Hüseyin Şaşkın ve çok sayıda misafir katılım sağladı.

ANNE OTELİ’NDE NELER YENİLENDİ?

Mevcut mekana yapılan eklemeler ve yeni alanda gerçekleştirilen tefrişattan sonra yatak sayısı iki katına çıkarıldı. Ortamın fiziki şartlar düzeltildi. Yatak, baza, komidinler alındı, nevresimler yenilendi. Yeni olan her iki odanın da dolapları yenilendi, çamaşır ve kurutma makinası, mikrodalga fırın tedarik edildi. Mutfak tefrişatı yapıldı, mekan parke kaplama yapıldı. Duvar kağıdı, perdeler yenilendi ve televizyon alındı.

FARKLI BAKIŞ AÇISI KAZANDIRIYOR

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney gerçekleştirdiği konuşmasında; “ Devletimiz çok güçlü. Sağlıkta yatırımlar hızlıca devam ediyor, fakat sivil toplum örgütleriyle yapılan çalışmalar sağlığa daha farklı bakış açıları kazandırıyor. Bu yüzden birlik olmak önemli. Ben kendilerine projeye verdikleri destekten ötürü teşekkürlerimi ifade ediyorum” diye konuştu.

• IMG_9608.JPG
  • IMG_9615.JPG