Sağlık Çalışanları Onuruna “Hatıra Ormanı”
18 Mart 2021

Sağlık Çalışanları Onuruna “Hatıra Ormanı”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, koronavirüsle mücadelede özveriyle çalışan sağlık personellerine ithafen ‘’Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı’’ isimli program düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 60 dönümlük araziye çeşit çeşit ağaçlardan oluşan tam 2 bin 500 fidan dikilmesini sağlandı.
Büyükşehir Belediyesi,14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık ordumuza minnettarlığımızı göstermek için ’Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı’’ fidan dikimi programı gerçekleştirdi.
Bugün saat 12.00’da İzmit Sepetçiler Köyü’nde başlayan etkinlikte protokol üyeleri ve sağlık çalışanları tarafından ‘’Toros Sediri, Fıstık Çamı, Ihlamur, Dışbudak, Akçaağaç ve Meşe’’ türü ağaç fidanlarının yanısıra ‘’Dut, İncir, Muşmula, Kiraz, Erik, Armut, Ayva, Kocayemiş, Kuşburnu’’ gibi meyve ağaçların da dikimi yapıldı.
Programa Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan Yardımcıları, Hastane Başhekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri ile çok sayıda sağlık personeli katılım sağladı.
OLAĞANÜSTÜ GAYRET VE BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTERDİLER
Programda açılış konuşmasını yapan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “1 yılı aşkın süredir dünyayı saran pandemi süreciyle mücadele ediyoruz. Olağanüstü gayret ve büyük özveri gösteren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu dönemde 6 tane sağlık çalışanımız maalesef hayatını kaybetti. Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla vefat eden sağlık personelimiz ve çalışanlarımız için hatıra ormanı oluşturmak için buradayız. Bu nedenle başkanımız Tahir beye çok teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum” dedi.
Pehlevan’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın şunları kaydetti:
NE TALEP EDİLDİYSE YERİNE GETİRDİK
“2 bin 500 fidanı, 60 dönümlük alana 6 görev şehidi ve tüm sağlık çalışanlarının mücadelesinin anısına kentimize kazandırmak istiyoruz. Kaybettiğimiz 6 kardeşimizi rahmetle anıyorum. Bize düşen bu süreçte sağlık çalışanlarına destek olmaktı. Bizden ne talep edildiyse yerine getirdik. İl Sağlık Müdürlüğümüze 4 adet PCR cihazı, 10 adet hasta başı monitörü, 5 adet yüksek basınçlı oksijen ve nemlendirme ünitesi desteğinde bulunduk. Mücadelemiz iyi bir şekilde sürüyor.”
“Bugün için verebileceğim en büyük müjde şu: Sağlık çalışanlarımız konut satın almak isterse ön talep toplama yoluyla Kent Konut olarak konut yapabileceğimizi söyledik. 500’e kadar konut üretebileceğimizi arkadaşlarımız söylüyorlar. Kartepe’de 500 konutu isterseniz talepleriniz doğrultusunda üretmeye hazırız. Hayırlı uğurlu olsun.”
BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ
Büyükakın’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek Sarıoğlu “Sağlıkçılarımız çok zor süreç geçirdi. Gece gündüz demeden çalıştılar ve hakları ödenmez. Aşılama çalışmaları ile tünelin sonunda ışık görünmeye başladı. Tedbiri elden bırakmayarak inşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.
Törende Kocaeli’de görev yaparken koronavirüs nedeniyle vefat eden sağlık şehitleri adına 6 adet ağaca şu isim plakaları asıldı:
Mehmet Karakum Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Doktor, Aydın Ünsal, Özel Gölcük Medar Hastanesi, Uzman Doktor, Lütfi Çetinkaya Özel Yüzyıl Hastanesi Uzman Doktor, Atilla Yılmaz Özel Körfez Marmara Hastanesi Personeli, İsmail Kenar ve Aşkın Demirören Özel Cihan Hastanesi Personelleri.
Görseller
  • 1-İMG