Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Kamu Ve Özel Hastanelerde Görevli Sağlık Çalışanlarına Yönelik Düzenlenen “Sertifikalı Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitim Programı” Tamamlandı.
21 Mart 2022

7 Şubat- 18 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ve teorik bilgiler yanında pratik uygulamaları da içeren eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları bugün düzenlenen törenle takdim edildi.

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen programa Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan başta olmak üzere Personel Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Coşkun Güler, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Başkan Yarımcısı Dr. Serhat Karatepe, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, ilimizdeki bazı kamu hastanelerinde görevli başhekimler, idareciler ile hekimler ve sağlık personelleri katılım sağladı.

Program 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle tüm şehit ve gazilerimizin rahmet ve minnetle anılması, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Sağlık Hizmetleri Müdürü Serap Ayhan, eğitimler sonucunda toplam 19 kursiyerin başarılı olarak sertifika alma hakkı kazandığını bildirdi.

Ayhan'ın ardından konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın ise böylesine önemli bir eğitimin SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Şaşkın, eğitim programının sağlık bakım hizmetlerinde kaliteyi arttırmak ve bilgilerin güncellenmesi amacıyla düzenlendiğine değindi ve "Hemşirelik hizmetlerinin daha nitelikli verilmesinde sertifikalı eğitim programları çok önemli. Yoğun bakımda çalışmak hem emek, hem yürek ister. Bu nedenle hastanemizin vizyonuna uygun olarak düzenlenen programda başarılı olan kursiyerleri tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan ise gerçekleştirdiği konuşmasında programın önemine dikkat çekti. Bu tarz eğitimlere önümüzdeki dönemde İl Sağlık Müdürlüğü olarak ağırlık vereceklerini vurgulayan Pehlevan eğitimlerde profesyonelliğin arttırılmasını, kalite ve hizmet verimliliğinin yükseltilmesi ve geliştirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Yoğun bakımda çalışan sağlık personellerinin özveriyle çalışarak kutsal bir görev gerçekleştirdiğini belirten Pehlevan "Sizlerin en mutlu olduğu anın, hayat mücadelesi veren bir hastayı ailesine sağlıkla teslim ettiği an olduğunu biliyoruz. Özverili çalışmalarınızın farkındayız ve sizleri önemsiyoruz. Eğitimde göstermiş olduğunuz üstün başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Eğitime sunduğu desteklerden dolayı ise başta hastane başhekimimiz olmak üzere, sağlık bakım hizmetleri müdürlüğüne, eğitim birimimize, eğitmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve protokol üyeleri tarafından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Görseller
  • 1- Image 2022-03-21.jpeg